torstai 24. heinäkuuta 2008

Koti, Finnvox, pienuutiset

Okei, nyt on paatilta rantauduttu ja tuli taas todettua miksen yleensä juo baarissa. Minttuviina -shotti, 40% 4 cl, baarihinta: 4.50 euroa. Minttuviina -pullo, 50% 50 cl, henkilökunta-alennettu taxfree-hinta: 2.40 euroa. "On se halpaa, jos on tyhmä", kuten paatilla tuli todettua.

Mutta joo, kävin Finnvoxilla äänittelemässä vähän lauluraitoja Major Labelin levylle. Eksyin vahingossa itsekin kolmen oton verran örisemään tällä ihanaisella bassoäänelläni muutaman death metal örinän yhdelle raidalle, jonka alustava nimi oli ilmeisesti "Porcelain". Artolla oli kyllä todella villejä ideoita, kyseisen kappaleen viimeisen parinkymmenen sekunnin kohdalla oli muun muassa 9 lauluharmoniaraitaa ja muuta vokaaliölinää yhteensä 16 raitaa.

Selvisi samalla että basarissa olikin käytetty KOLMEA eikä kahta mikkiä. Sennheiser e901, Sennheiser MD421 ja tilamikkinä Neumann U87 (vai U47? ei voi muistaa). Lisäksi ihmettelin kun kitaroita oli kaksitoista raitaa, kysyin että kuinka monta ottoa ne oikein oli ottaneet, niin oli kuulemma ainoastaan kaksi ottoa, mutta ottaneet kuudella mikillä, sama kitara yhdistettynä kahteen vahvistimeen. Kolme Peavey XXX edessä, kaksi Vox AC30 edessä ja yksi tilamikki. En sen tarkemmin erittelyjä kysellyt että mitä mikkejä, mutta viimeksi oli ainakin käyttänyt SM57, MD421 ja jotain neukkaria siellä kauempana.

Soitin Virroille, kämpppä todennäköisesti tiedossa. Metallican uusi levynkansi näyttää ihan vaginalta ja siinä on Unforgiven III. Ei voi olla huono.

Ei kommentteja: