perjantai 2. tammikuuta 2015

Haluaako Suomi tappaa koko matkailu- ja ravintola-alan?

Kaikki olemme varmaan jo kuulleet ja nähneet näköpuhelimesta ja sosiaalisesta mediasta tämän useaan kertaan kansanedustaja Jaana Pelkosen mielestä reisille menneen eduskunnan tekemän alkoholilainsäädännön uudistuksen, josta aiheutui Valviran naurettavat säädösviidakot, #viskigate ja kaiken näköistä muuta närää kansan keskuudessa, parin miljoonan kulut panimoille kun piti rekat teipata uusiksi, naurettavia mainoskieltoja jne.

Tähän sitten lyödään päälle toinen perseily, eli tämä Ylen 100 päivää ilman viinaa -kampanja. Vaikka ajatuksena tuo kampanja on todella hieno, niin käytännön tasolla se nyt on aivan syvältä hanurista. Se on jo pitkään todistettu että tipaton tammikuu ei alkoholistia raitistia ja henkilölle jolla ei alkoholin juonti ole ongelma, on se viinalakko lähinnä itsensä epäsosialisoimista.

Vaikka se on hienoa että siellä on muusikkoa ja muuta viihdyttäjää ja kollegaa nimiä sen verran enempää mainitsematta tukemassa tätä "100 päivää" kampanjaa, niin onhan se silti sinällänsä hieman oman oksan sahaamista. Se ketkä tästä kärsivät on että kun sen normaalin yhden kuukauden sijasta meillä on kolmen ja puolen kuukauden juomatauolla oleva iso sakki, niin useimmat anniskeluravintolat ja keikkapaikat kärsivät tästä kampanjasta, koska heille suurin tulonlähde kuitenkin useimmiten on se viinaksen myynti. Jos ei tule tuloja, niin karsitaan sitten helpoimmasta päästä mistä tulee helposti isoja kuluja. Eli bändeistä.

Ei kukaan Suomessa juo kaljaa sen maun takia, vaan siksi että tullaan känniin. Muuten alkoholittoman oluen myynti olisi huomattavasti suurempi kuin sen alkoholillisen version. Itse rohkeasti voin tunnustaa että rikoin tämän sadan päivän putken toinen tammikuuta, klo 00:37. En tukenut. Otan mieluummin sadan päivän päivän karkkilakon tilalle, koska toisin kuin anniskeluravintoiloilla, ei Nestlellä, Pandalla tai Fazerilla ole taloudellisia ongelmia. Laskin samalla kuinka paljon säästin, että en olisi dokannut tänä samana aikana. Juon niin harvoin, että olisin päässyt kaksinumeroisella summalla, eli yhtä tyhjän kanssa. Olisi lähinnä ollut itsensä kiusaamista.

Miten olisi jos otettaisiin koko eduskunta, vietäisiin ne vaikka Saksaan viikoksi opintoreissulle katsomaan festarikaudelle miten siellä meiningit toimii. Ja sen jälkeen tullaan takaisin Suomeen katsomaan missä mennään metsään. Sen kaiken muun paskan lisäksi, siis.

Ei kommentteja: