torstai 11. marraskuuta 2010

Melkein muistin kirjoittaa blogia.

Huomasin tuossa lauantai aamuna että en ollut muistanut kirjoittaa blogia, joten menee hieman ulkomuistista tämä viikko, eli paljon juttuja on varmasti unohtunut jo tässä vaiheessa. Pääasiallisesti ei kuitenkaan tällä viikolla ole mitään muuta ihmeellistä vapaa-ajalla tapahtunut kuin että olen koulupäivien jälkeen istunut koulun kahvilassa surffamassa netissä kun asuntolan netti on hidas ja paikkanakin se on hieman ahdistava. Ja ötökkäkammoisena en tykkää myöskään niistä torakoista joita siellä on.

Day 64 – Nov 1

Aamun tunneilta mukavasti taas vartin verran myöhässä. Irrotettiin yksi trussipala katosta, hirvee sirkushan siinä piti pistää pystyyn että se sieltä saatiin irti ja siihen menikin sitten noin 2 ja puoli tuntia. Mix Lab tunnilla käytiin läpi taas Pro Toolsia ja varsinkin Sound Replaceria.

Day 65 – Nov 2

Tiistai. Katsoin että mulle oli tullut 6 A/A-:ta (Basic Rigging, Stage Lighting, Mix Lab II, Mix Theory II, Rec Lab III ja Sound System Design), Studio Maintenancesta B ja Rec Theory III:sta C, mutta siellä oli mörkönä F (hylätty) Musical Acoustics kurssin midtermistä, sitten kysyin siltä opettajalta että mites se nyt tolleen vaikka koe meni mielestäni sen rajan. Olin kuulemma unohtanut palauttaa jonkun pistarin, jonka palautin nyt sitten heti tunnin alussa kun se sattui mulla olemaan mukana. Ja se koulupäivä pitkälti olikin sitten siinä.

Illalla päätin nauhoittaa Levottomasta Tuhkimosta modernin version, hieman hevanderiksi meni ja kitarat oli ihanasti epävireessä. Seuraavanaä päivänä korjailtiin

Day 66 – Nov 3

Ei mitään kummallista. Mix Theory tunnilla keskusteltiin red/yellow/green book masteroinnista. DAW editing tunnilla käytiin läpi niitä midtermin palautuksia (sain B+) ja saatiin uus biisi editoitavaksi. Tällä kertaa piti compata lead vokaaliraita. Hoidin sen siellä tunnilla.

Day 67 – Nov 4

Ääniteltiin Rec Lab tunnilla Phil Little nimistä kaveria. Akustinen kitara ja raspi ääni oli resepti menestykseen. Illalla AES tunnilla keskusteltiin omista miksauksista, DIY subbareista (saatiin oikein kaavio ja kaikkee) ja siitä kuinka Avid julkaisi Pro Tools ysin ja samalla vittuunnutti noin miljoonaa Pro Tools HD käyttäjää.

Day 68 – Nov 5

Artist & Industryssa oli ekaa kertaa oikeasti aika tiukka jätkä. Eric Gales. Soitti oikeakätistä kitaraa vasurina, eli ylösalaisin. Loppupäivästä ei sitten tapahtunut muuta ihmeellistä. Hengasin taas kahvilassa kunnes se meni kiinni.

Day 69-70 – Nov 6-7

Viikonloppu, ei mitään ihmeellistä. Olin asuntolalla, nukuin päivät ja thats about it.

Day 71 – Nov 8

Heräsin tänään ihanasti siihen että patterista (siis siitä mikä on ikkunan alla) kuuluu aivan käsittämättömän kova kolina, sitten avaan silmät ja nään että torakka kävelee mun sängyllä. Ötökkäkammoisena saan hirveän hepulin aiheesta, flippasin sen torakan seinään ja siitä stressihepulista seurasi päänsärky. Nukuin lopun yötä huonosti ja alasti.

Riggauskurssilla hieman taas mittailtiin trussia, ihmeteltiin kuinka esiintymislava ei ole keskellä huonetta ja ei saatu oikein mitään aikaiseksi. Mix Lab tunnilla käytiin Drumagogia ja Sound Replaceria läpi, eli ei mitään ihmeellistä.

Mulle oli tullut kirja Suomesta. “Sen piti olla normikeikka”. Ostin sen lähinnä takaisintulolentoa varten.

Illalla lähdettiin käymään kauppakierroksella Jacobin ja Chrisin kanssa, tavoitteena oli käydä ostamassa ruokaa ja maailman kartta joululahjaksi Marqitikselle, koska se on niin lahjakas maantiedossa. Sen kartan löytäminen ei ollut mikään kaikkein helpoin homma, käytiin kuudessa eri liikkeessä ennen kun löydettiin se. Eniten ihmetytti ettei Walmartista löytynyt.

Day 72 – Nov 9

Heräsin taas ihanasti torakan vierestä, ilmoitin asiasta Ticklelle ja kuulemma on exterminaattorit tulossa torstaina. Musical Acousticsin lisäksi taas ei ollut muuta koulussa, mutta sovittiin Chrisin kanssa että nauhoitellaan jazz-biisi tänään. Ja niinhän me tehtiin.

Chrisillä loppui koulu vasta kello 18 ja mulla ne loppui siinä 12 aikoihin, joten tein koulun kahvilassa demorumpuohjelmoinnit äänitystä varten päivällä ja illalla sitten vietiin mun läppäri ja äänikortti alakerran soittotilaan, Chris otti kitaran kainaloon ja sitten Podfarmin kautta vedettiin kitara Rolandin Jazz Chorus emulaation läpi. Äänitettiin biisi noin 8 tahdin pätkissä koska siinä kitarassa oli joku kuukauden vanhat kielet jotka ei millään pysyneet vireessä, eikä Chris ole muutenkaan kovinkaan mahtava kitaristi.

Lauluja varten testattiin Jacobin 800 dollarin Shuren laajakalvoista konkkamikkiä ja meikäläisen Shure SM7B:tä, mutta päädyttiin käyttämään sitä SM7B:tä koska se sopi Chrisin äänelle paremmin ja koska se on suunniteltu radiomikrofoniksi, se ei vuotanut huonesoundia juurikaan. Joka sinänsä oli hyvä juttu, koska huoneessa jossa me oltiin ei ollut yhtäkään huonekalua jotka olisi dempannut huonetta.

Sitten huomattiin että perkele, meillä ei ole bassoa. Noh, tehtiin sitten ghettoratkaisu. Podfarmista sub octaver päälle ja soitettiin bassot kitaralla. Tän jälkeen avattiin se äänitetty raita Cubasen editorin vireenkorjaushässäkällä, jonka paras puoli on että sillä voi exportata midiä. Sitten exportattiin se midiksi, vähän muokattiin ja pistettiin synabassot kehiin. Noice.

Lopuksi pikamiksaukset ja biisi hautumaan seuraavaa sessiota varten.

Day 73 – Nov 10

Heräsin aamukuudelta, ilman herätyskelloa. Ihme on siis tapahtunut. Kävin siinä sitten suihkussa ja loppujen lopuksi kuitenkin myöhästyin tunnilta vartin verran. Nyt ollaan menossa field tripille jonnekin kirkkoon tsekkaamaan että miten sen paikan äänisuunnittelua voisi parantaa. Lopuksi vielä palattiin takaisin koululle ja kolvailtiin hieman piuhaa.

Mix Theory tunnilla puhuttiin jotain paskaa masteroinnista ja ISRC-koodeista, mikä ei kiinnostanut millään tasolla tällä hetkellä kun en aio masteroijaksi tai levy-yhtiöksi ihan heti. DAW Editing tunnilla siirryttiin Auto-tunen ihmeelliseen maailmaan, joka sinänsä ainakin itselleni oli uusi kokemus.

Mutta Studio Maintenance tunnilla puhuttiin aika mielenkiintoisista asioista, kuten putkista, FET-transistoreista ja kelanauhureista, ja siitä kuinka sen operointitaito on kuoleva taiteenlaji. Lisäksi puhuttiin laadunvalvonnasta tai sen puutteesta, sillä opettaja kertoi miten eräs kitarafirma, jonka nimeä en viitsi mainita mutta vinkiksi nimi päättyy “shburn”, mihin se oli palkattu laadunvalvontatöihin, ei käytä lainkaan rahaa laadunvalvontaan. Ne oli laskeneet että 90% ihmisistä jotka saa viallisen tuotteen joko korjaa sen itse ja niistä 10% jotka jaksaa valittaa niistä 5% jaksaa kaiken turhan paskanjauhamisen, kuten kaiken maailman lappujen täyttämisen jälkeen vielä valittaa, jonka jälkeen ne saa laitteensa huoltoon ja/tai uuden tuotteen tilalle. En suosittele.

Nyt Wild Tymesissä, söin voileivän jossa oli kinkkua, juustoa ja hapankaalia (virhe!), mutta koska sen jälkeen oli vielä nälkä, vedin kana-nuudelikeittoa. Täällä on karaoke ja ihmiset ei osaa vittu laulaa.


Seuraava >>

Ei kommentteja: