keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Rakkuloita jaloissa

Tietokoneongelmat ja aivon muistiongelmat vaivasivat tätä päivitystä, joten muutaman päivän päivitykset puuttuu sen takia.

Day 81 – Nov 18

Peruskoulupäivä, AES tunnilla Great River Electronicsista Dan Kennedy tuli keskustelemaan etuasteista ja niiden tekemisestä. Loppujen lopuksi aika teknistä ja tylsää kuunneltavaa, mutta selkeästi asiansa osaava ja viisas sälli.

Day 82 – Nov 19

Sain Artist & Industry paperistani A-. Syynä 2 puuttuvaa A-kirjainta ja yksi sijamuotovirhe. Samalla opin että Jenkeissä ei käytetä samaa kirjemuotoilua mitä Suomessa, koska saatoin saada ilmeisesti siitä myös miinuspisteitä.

Kahvilassa oli soittamassa taas jotain random tyyppejä, ei jaksanut kiinnostaa niin pistin luurit korville ja hevit pauhaamaan. Tuli samalla vahvistettua mun toteamus että toi talon miksaajat on oikeasti aika huonoja miksaajia. Mukavia komeita tyyppejä ja kaikkea, mutta aivan hirveän kuuloisia ja epämusikaalisia noi miksaukset mitä olen tässä parin kuukauden aikana kuullut. Ei kierrä, mutta kuulostaa vaan yksinkertaisesti aivan ruoskalta.

Ainoa syy minkä mä keksin, on se että niitä pakotetaan miksaamaan niin, että ohjaajat kuulee kaikki virheet (lauluvirheet, vire, mikrofonin käsittely jne). Kaikki nimittäin tulee edelleen ilman reverbiä ja kompressoreita, vaikka me ne laitettiin sinne räkkiin joka me rakennettiin Sound System Design kurssilla. Jos se ei ole se syy, niin en tiedä mistä muusta siinä on kyse kun ammattitaidottomuudesta tai leipääntymisestä, sillä nimittäin siellä ei ollut yhtäkään ohjaajaa paikalla kun ne esiintyi ja miksaukset tuli silti todella epämusikaalisen ja karun kuuloisesti PA:sta.

Dane tuli siinä sitten kertomaan että hän vaihtoi hiphop diplomista tuotannon puolelle. Samalla se tuli kinuamaan että mennään studioon äänittämään. Sitten siinä laskeskeltiin että ennen kun mä palaan Suomeen, meillä on ehkä 2 viikkoa enää aikaa äänittää, kun otetaan finaaliviikko ja ensi viikon keskiviikkona alkava thanksgiving mukaan. Siinä se sitten samalla ehdotti että tehtäisiin joku rap-rock biisi yhdessä, mutta ei sinänsä nappaa kun mä en todennäköisesti tule hyötymään siitä yhtikäs mitään mikäli en saa siitä rahallista korvausta, koska Dane ei ole mikään maailman luokan vokalisti. Kai sitä jonkun jämäriffin vois siihen tehdä.

Nyt kello on puoli kahdeksan ja istun auditoriossa. Täällä on joku “Just a girl” niminen hässäkkä. Ei ihan musikaali eikä myöskään konsertti, mutta melkein. Vuorotellen piratisoituja videopätkiä ja nättejä laulutaitoisia tyttöjä vetämässä livebändin kanssa positiivista girpower-musiikkia. Ja eka musikaalinumero oli yllättäen No Doubtin “Just a girl”. Ja justiinsa kun pääsin kehumasta, niin hirvee mikrofonikierto heti ekan biisin aikana. Lopputeksteistä luin että ääniteknikoiden sukunimet oli McNally ja Smith. Hassu yhteensattuma. :)

Tuli tässä samalla tätä hässäkkää katsellessa että pitäs varmaan alkaa kirjoittamaan sanoja biiseihin, niin sais jotain valmistakin aikaan joku päivä eikä vaan pelkkiä instrumentaalidemoja.

Kävin kuitenkin kysymässä Danen mieliksi sitä studioaikaa, oli varattuna tiistaihin asti ja keskiviikosta eteenpäin studiot on thanksgivingin takia kiinni. Katsottiin siinä sitten samalla ajankuluksi pari jaksoa Zero Punctuationia ja kysyin että tietäisikö se respan tyyppi onko tässä viikonloppuna mitään ohjelmaa, se ehdotti että käy katsomassa Wild Tymesistä tai Artists Quarterista. Kävin ensin Mickeysissä iltapalalla ja sitten suuntasin Wild Tymesiin.

Huomasin että se Station 4:ssä olleen bändin laulajan ja kysyin niiltä että soittaako ne tänään ja kuulemma soittivat, olivat seuraavana. Siinä bändissä soittava rumpali oli meidän koulusta, menin sitten sen luokse ja sanoin että voin miksata niiden keikan kuten viime kerralla lupasin. Oli muuten eka hevikeikka varmaan 3 kuukauteen mitä olin livenä miksannut, oli taas mukava muistutus että hevi tulee livenä lujaa. Oli muutenkin tohon musatyyliin snadisti alimitoitettu PA, jos siellä olisi subbarit tuplana niin olis riittänyt kevyesti. Nyt vedettiin niillä rajoilla että mikseri klippasi joka kerta kun snare tai basari iski. Jos niitä laski niin ettei klipannut, niin niitä ei kuulunut PA:sta.

Day 83 – Nov 20

Lauantai. Ajattelin viettää koko päivän neljän seinän sisällä. Herään siihen että on ihan perkeleen kylmä. Tsekkasin weather.comista että ulkona on -6°C, feels like -11°C. Sitten huomasin että toi ulompi “storm window” ikkuna on auki. Noh, sitten avaan sen sisemmän ikkunan ja kun yritän sulkea sen ulomman ikkunan niin se ei liiku. Yritin väkisin, eikä muuta tapahtunut kun että muovin paloja lentelee listoista joten annoin periksi. Laitoin mun huoneen ja kylppärin lämmityksen täysille.

Kattelen ympärilleni ja kumpikaan kämppiksistä ei ollut täällä kun tulin siinä puoli kahden aikoihin eikä sillon kun heräsin, niin ajattelin että saan viettää laatuaikaa yksin kämpillä, mutta eikös tunti sen jälkeen Marqitis pöllähdä paikalle. Se sitten jeesasi meikäläistä pistämään sen ulomman ikkunan kiinni, siinä oli joku ihmeen piilotettu nipukka mikä piti vetää ulos.

Meidän piti äänittää siihen Chrisin biisin bassoja eilen, mutta koska mä en nähnyt koko basistia, niin pistin Facebookin välityksellä viestiä että onko se vielä St Paulissa. Oli kuulemma, mutta ei halunnut äänittää bassoja, “ehkä sitten thanksgivingin jälkeen”.

Sitten piti etänä opettaa Jacobille miten käytetään Melodyneä. Yritin vetää mutu-tuntumalla, mutta kun en muistanut missä mikin on, niin piti avata Melodyne omalla koneella (Essentials versio tuli Pro Tools kasin mukana).

Laskeskelin että mun ei enää paljoa kannata ruokaa ostaa tänne kämpille, kun mulla ei ole enää kun alle kuukausi täällä jäljellä ja nää nykyiset varannot riittää helposti joulukuun alkuun.

Day 84 – Nov 21

Ei muistikuvaa. Perus-sunnuntai todennäköisesti, eli ei mitään ihmeellistä tapahtunut.

Day 85 – Nov 22

Aamun tunneilla taas häärättiin sen rumpu trussin kanssa ja Mix Lab tunnilla saatiin Spiderman elokuvassa olleen Switchfootin “Meant to Live” biisin moniraidat miksattavaksi. Ne oli sinänsä hieman tylsää miksattavaa kun raidat oli kohtuullisen prosessoituja.

Day 86 – Nov 23

En kuullut herätyskelloa kun kännykästä oli loppunut akku, joten heräsin kello 9.15, tunnit olivat alkaneet kello 8.30 ja koska vartin jälkeen sut merkataan poissaolleeksi ja kyseessä oli päivän ainoat tunnit, niin jätin menemättä koko kouluun.

Sitten makoilinkin koko päivän sängyssä, Zach tuli mutsinsa kanssa hakemaan jotain pyykkiä tai jotain. Huomenna alkaa thanksgiving, ajattelin hengata pitkälti koko loppuviikon täällä kämpillä, ellen innostu menemään kauppaan jossain vaiheessa.

Sitten miksailin hieman biisiä joka saatiin Mix Lab tunnilla maanantaina (Switchfootin “Meant To Live”).

Day 87-89 – Nov 24-26

Makasin sängyllä. Söin. Olin koneella. Kävin vessassa. Tapoin torakoita. Nukuin. Repeat in random order for three days.

Day 90 – Nov 27

Black Friday. Tänään oli tarkoitus mennä kaikkialle shoppailemaan, mutta laiska maan perii. Päädyin sitten ainoastaan tiskaamaan, ruinaamaan naapurilta pyykinpesuainetta, pesemään pyykkiä, kävin syömässä American Burger Barissa, kakkasin paljon kakkaa aterian jälkeen baarin vessassa (tällä kertaa kirvelti sen verran että väittäisin että se oli pikemminkin se Chorizo jonka söin eilen), vaihdoin kitaraan kielet (oli muuten aivan hemmetin vaikeeta ilman sivuleikkureita!) ja tein uuden biisin. Nyt olis debyyttialbumille noin 60 minuuttia biisejä, yhteensä 16. Nice. Vielä olis tarkoitus muutama demo tehdä, sitten mettästellä laulajia ja lopuksi sovittaa biisit niin että myös sanat sopii niihin eikä niin että voksut on liimattu päälle.

Day 91 – Nov 28

Sitten lähdin vihdoinkin shoppailemaan, tarkoitus oli käydä ostamassa Macy'sistä takki. Kokeilin siinä sitten kuutta eri takkia ja ainoa XL kokoinen missä ei tuntunut siltä että mun hauikset räjähtää oli pilottitakki. Onneksi olen jo tuon pakollisen kaljukauden käynyt läpi, niin ei tule rasistisia katseita välttämättä yhtä herkästi Koti-Suomessa.

Day 92 – Nov 29

Riggaustunnilla asennettiin trussi kattoon ja hieman kerrattiin solmuja. Yllättäen ei paljon muistunut mieleen kun ei ole tullut niitä pahemmin käytettyä tässä 3 kuukauden aikana siitä kun ne opetettiin. Sitten kahvilaan odottamaan muutamaksi tunniksi että Mix Lab tunnit alkaa. Olin ajoissa, mutta menin vahingossa väärään luokkaan ja ihmettelin kun siellä ei ollut ketään. Itse tunnilla ei oikein tehty mitään erikoista. Perkussioiden MS-mikitystä.

Sitten tunnit loppuikin siinä hieman ennen neljää, niin päätin käydä hakemassa sen mulle saapuneen paketin sieltä postitoimistosta, mutta tässä vaiheessa en tajunnut että se on jossain aivan hevonvitussa jonne kestää kävellen melkein tunti suuntansa. Huomaa kyllä että tää St Paul ei ole tarkoitettu kävelijöille. Ulkona tietenkin sataa vettä vaakasuoraan, ja vaikka mulla oli sateenvarjo, mulla on jalat jo valmiiksi lätimärät kun olen meidän kämpän kohdalla jonne kävelee kymmenisen minuuttia koululta. Jatkan matkaa kämpän ohi sen “taakse” sillan yli, ensimmäistä kertaa. Pakko myöntää että oli aikamoinen ero sillan toisella puolella. Vähän sama kun olisi Vantaalle mennyt. Pelkkää tehdasaluetta ja niityn tynkää joka toimi kaatopaikkana/parkkipaikkana.

Noh, sitten siinä arvalla menin oikeeseen suuntaan, kävin kyselemässä jostain meksikaaniravintolasta neuvoa niin siellä se joku saatanan Paco vittuilee päin naamaa että tuollahan se on ja pistää kunnon pedofiili-virneen kasvoilleen.

Mutta oikeeseen suuntaan neuvoi kuitenkin. Postissa oli töissä joku vanhan liiton hippi, kysyi paperit ja kävi noutamassa lootan meikäläiselle. Paketin oli lähettänyt Bruce Lee. Tämä ei ole vitsi. Paketti sisälsi 7 Karma Audion mikrofonia. Ostin samalla 20 postimerkkiä, niin saa lähetettyä kirjeet Suomeen. Sit kun vielä jostain löytäis kortit, ihmettelin ettei sieltä postista saanut muuta kun joulukortteja.

Kun olen kävelemässä takaisin kämpille päin, huomaan että jalkoihin sattuu ihan vitusti. Kämpillä katon että parin sentin halkaisijaltaan kokoset rakkulat kummassakin jalassa. Tämä osittain johtunee näistä ylisuurista saappaista jotka ostin villasukka-varalla, kosteista sukista, kitkasta ja meikäläisen ylipainosta.

Day 93 – Nov 30

Rakkulat on edelleen kipeät. En halua puhkaista niitä, koska sitten ne on vielä kipeämmät. Ehkä sitten viikonloppuna, jos saan jonkun sadistin puhkaisemaan ne.

Ekaa kertaa Musical Acoustics kurssilla oli siistejä juttuja. Tsekattiin rummun resonansseja ja moodeja. Laitettiin kaiutin rummun päälle ja rumpukapulat erottamaan ne se rungosta ja katsottiin missä kohtaa rummun kalvossa on “node”, eli kohta joka ei värähtele.

Tuntien jälkeen menin kahvilaan istumaan ja Marqitis sanoi että oli hävittänyt avaimensa. Muistin että näin ne keittiön pöydällä. Mentiin sitten samaa matkaa takaisin kämpille hieman myöhemmin ja rakkulat kirveli niin ihanasti että meinas itku päästä. Ja ne avaimet oli edelleen siinä pöydällä, mutta joku oli ilmeisesti siirtänyt jotain siinä pöydällä, koska se oli livahtanut grillilevyn alle. Sitten ajattelin ottaa pikku päivätorkut kun ei jaksa lähteä minnekään kun noi jalat ei oo ihan parhaassa hapessa. Heräsin noin kello 23.

Day 94 – Dec 1

Kun en siinä sitten enää unta saanut, niin ajattelin sitten hieman surffata ja tehdä musaa. Mulla on kolme biisiraakiletta, joista en tykkää kokonaisuutena, mutta yritin siinä sitten hieman sovittaa niitä yhteen että saisin edes yhden hyvän biisin. Torakka käveli mun sängyn yli jossakin vaiheessa tätä prosessia, peljästyin ihan vietävästi.

Lopputulos oli kahdeksan tunnin jälkeen sain demo version valmiiksi. Se oli aluksi noin 40 sekuntia pitkä, mutta siitä tulikin yhtäkkiä kuuden ja puolen minuutin emo-progepläjäys. Seuraavaksi voisi sitten lisäillä kaikkea muuta sälää kuten viuluja ja sen sellasia. Sitten tajusin että kello oli 7:20 aamulla ja mulla on edessä 11 tunnin koulupäivä. Voi paska.

Matkalla kouluun tuulee aivan törkeästi. Mä en noin yleisesti välitä vaikka olisi vähän kylmä (oon vetänyt viimeiset pari talvea Crocsit jalassa kouluun), mutta vihaan tuulta yli kaiken, koska se tuntuu siltä että joku raiskaa sun naamaa piiskalla. Kävin sitten ostamassa Dunn's coffee shopista itelleni aamupalaksi jugurtin.

Kello 8.05. Ketään ei näy missään. Menen alas maintenance labiin jossa tunnit yleensä on, ei ketään. Menin ylös kahvilaan jossa meidän “työmaa” on. Menin takaisin auditorion eteen, opettajamme Peter on saapunut, Jaredia ei näy missään. Peter saa viestin että Jared “doesn't feel so good”, eli ilmeisesti hirvee krapula. Noh, käytiin hakemassa kahvilan pääteräkki, asennettiin siihen pari paneelia ja kolvattiin yksi piuha.

Mix Theory tunnilla alkoi väsymys painaa, olin valvonut siihen mennessä noin 13 tuntia. Aiheena niinkin kiinnostava aihe kuin “albumin asiakkaalle palautusformaatti”, pilkin melkein puolet tunnista. DAW editing tunnilla hieman jatkoin pilkkimistä, käytiin Elastic Audiota läpi. Paska biisi, do not want.

Oon tänään saanut varmaan miljoona sähköiskua ton uuden takin takia. Keinokuitu FTL. Illalla vielä Studio Maintenance tunnit, mutta epäilen että siellä tapahtuu mitään ihmeellistä. Jos tapahtuu, niin lisään sen tähän perään. Nyt istun kahvilassa ja syön kolmen juuston pizzaa. Yhtä hyvää kun sinappi kahvissa.


Seuraava >>

Ei kommentteja: