maanantai 13. joulukuuta 2010

Viimeisiä viedään

Day 94 – Dec 1 (jatkoa edellisestä blogista)

Eilisestä vielä sen verran jäi mainitsematta että tuli koettua jotain uutta taas täällä St Paulissa, nimittäin ummetus. Ripuli on tullut turhankin usein, mutta ummetus oli jotain aivan kauheeta.

Studio Maintenance oli vähän kuten veikkasinkin. Katteltiin lähinnä miten tietokoneeseen asennettaan muistikampa. Itelläni kun on datanomitutkinto ja muutenkin nörttitausta, niin en saanut tunnista mitään uutta tai hyödyllistä infoa.

Jacob sitten jossain vaiheessa ennen tuntia oli pistänyt viestin että nauhotellaanko hieman homoseksuaalista autotunetettua musiikkia (Kai mä olen myös kertonut kuinka paljon mä vihaan autotunen käyttöä sen kaikissa muodoissa, varsinkin T-Pain efektinä?). Sanoin sitten että tuntien jälkeen käy, kunhan käyn eka syömässä. Mentiin sitten seiskan aikoihin Mickeysiin syömään, tilasin ekaa kertaa hampurilaisen ja “hashbrownies” (pannulla paistettua perunaa). Pakko myöntää, että oli aika pettymys. Tuli samalla todettua että ulkona oli aika kylmä. Weather.com sanoi -11°C, feels like -18°C. Suomessa samaan aikaan 10 astetta kylmempi.

Kun tulin takaisin kämpille, niin Dan ja Marqitis siellä ja ne kertoi että he olivat menossa kuntosalille kun Danilla oli aivan hervottoman kokoinen tulehtunut finni sen poskessa jota se halusi hieman parantaa saunan voimilla. Olin siinä hieman haavi auki että wtf, saunaan?!?! Mä kans. Sit ne sanoi että se maksaa 17 euroa per kerta ilman jäsenkorttia, joten jätin menemättä.

Mentiin nauhoittamaan sitä biisiä asuntolan soittotiloihin. Käytävällä joku oli oksentanut Jägermeisterit käytävän kokolattiamatolle, joka löyhkäsi ehanasti. Nauhoitukseen keskittyminen oli vaikeeta, kun siellä soittohuoneessa missä me oltiin nauhottamassa ei ollut lainkaan huonekaluja, joten piti operoida lattialla. Käytännössä ei voinut oikein olla missään muussa asennossa kun vatsallaan, joka ei auttanut vatsakipuihin niin mitenkään. Yritin ulostaa varmaan neljä kertaa, mutta ei tullut muuta kun pissaa ja pieruja. Kaiken lisäksi siellä huoneessa oli pirun kylmä (ulkona on noin -12C), joten oli pakko käydä hakemassa takki jossain vaiheessa päälle.

Sitten siinä kympin aikoihin menin nukkumaan, ja päätin jos ei huomenna kakka lennä, niin viimeisenä oljenkortena menen American Burger Bariin syömään pirtelöitä, sen jälkeen on yleensä viimeistään reikä revennyt huutamaan hoosiannaa.

Day 95 – Dec 2

Koulussa aamupäivästä oli aika normipäivä. Aamulla asenneltiin hieman lamppuja siihen rumputrussiin ja Recording Theory tunnilla Chopper höpötti taas omiaan vokaaleista.

Recording Lab tunnilla taaseen tapahtui. Hommasin 7 kappaletta Karma Micsin Silver Bullet mikrofoneja, A/B testattiin niitä normaalimikkeihin ja oli kyllä niin “likaisen” kuuloset mikit että se kuulosti aika hiton hyvältä (kirjoitin näistä pidemmän sepustuksen tästä Ultimate Metal forumille englanniksi). Sen jälkeen hieman reampattiin. Kitaran reamppaus oli peruskauraa, mutta virvelin reamppaus oli aika mielenkiintoinen kokeilu. Laitettiin kaiutin snaren päälle, mikitettiin rumpu alapuolelta ja pistettiin virvelin yläkalvolta nauhoitettu matsku ensin noisegaten läpi ja sitten syötettiin se sinne kaiuttimeen. Yllättävän siistiä jälkeä tuli. Melkein kaikille joille mä esittelin ton mikrofonisetin koteloa ensinnäkin arvasivat määrän väärin ja hintaveikkaukset meni 100-2000 dollaria yläkanttiin. Maksoin niistä seitsemästä mikrofonista postikuluineen yhteensä 105 dollaria.

Tuntien jälkeen kävin koulun kirjakaupassa soittamassa jengille mun uutta biisiä jonka tein alkuviikosta ja ostin sitten siinä samalla Audix D6 mikrofonin. Kyseessä oli näytekappale jonka normihinta oli 199 dollaria, mutta sain sen 155 dollarilla (noin 117 euroa). Kyseinen mikrofoni maksaa Thomannilla uutena 205 euroa (270 dollaria). Käytännössä näytekappale tarkoitti sitä että se on seissyt muutaman kuukauden esillä, eikä sitä ole käytetty kertaakaan, eli käytännössä kuin uusi.

Kävin sitten kysymässä studioaikaa huomiselle ja tuli tänään todettua jälleen yksi paska käytäntö täällä koulussa. Jos sä haluat varata studion samalle päivälle, se onnistuu jos siellä vaan on vapaata. Mutta jos haluat varata sen vähänkin myöhemmin, esimerkiksi huomiseksi, se ei onnistu yksin. Sulla pitää olla pari. EIKÖ NE TAJUA KUINKA VITUN IDIOOTTIMAINEN KÄYTÄNTÖ TOI ON? Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että mä en pysty suunnittelemaan sessioita etukäteen enkä voi tehdä kotitehtäviä muuta kun tuurilla, kun se varaus pitäisi tehdä jonkun tyypin kanssa joka on samalla tai korkeammalla tasolla kun meikäläinen (meikäläinen on toisiksi korkeimmalla tasolla ja meitä on tällä hetkellä vain kourallinen koko rakennuksessa), lisäksi sitä toista pitäisi kiinnostaa meikäläisen kotitehtävät ja sen pitäisi sopia meidän kummankin aikatauluun. Vittu mitä paskaa.

Illalla AES ryhmässä joku äijä (sori, en muista nimeä tai firmaa) tuli esittelemään hieman high-end putkimikrofoneja (mm. Lucas CS-1, joku putki-Neumann ja AKG C12, kaikilla yhteensä viisinumeroista hintaa, niin euroissa kuin dollareissa). Nauhoiteltiin todella hyvän kuuloista akustista kitaraa, koulun flyygeliä ja sillä kerralla ryhmän ainoa kauniimman sukupuolen edustaja, Toni, hieman lauloi meille muun muassa Over The Rainbowta. Verrattiin niitä samalla koulun U87:aan ja C414:seen ja jos ollaan ihan rehellisiä, niin mä en kuullut juurikaan niin suurta eroa niiden mikkien välillä, tai ainakaan niin suurta eroa että lähtisin maksamaan 6000 dollaria siitä.

Wild Tymesissä on meikäläisen ryhmäkavereita veivaamassa tänään, lupasin mennä katsomaan. Aamulla ummetus oli vieläkin vahvoilla, vatsaan sattui ja yritin hoitaa sitä laktoosi-intolerantikkona päivän mittaan vetämällä parit maitopohjaiset Frappuchinot(?) koulun kahvilassa ja kävin vielä illalla syömässä Wild Tymesissä deluxe pizzan tuplajuustolla. Noh, olisikohan 20 minuuttia mennyt siitä kun olin sen pizzan syönyt, niin peräaukko sanoi pröt-lätsis ja tämä ukko alkoi ravaamaan vessaan. Ja kyllä muuten tuli hyvällä paineella sen jälkeen, ei tarvinnut ainakaan ummetukseen kuolla.

Nyt kello on 1.53 ja pitäis varmaan lähteä takaisin kämpille. Kuulin että huomenna on joku “latin” mimmi Artist & Industryssä. Varmaan Latin Jazzia.

Day 96 – Dec 3

Ja kuten arvelinkin, se oli Latin Jazzia. Kirjoitin nimen listaan ja jätin menemättä saliin, menin aulaan surffaamaan, kuulin kuitenkin koko esityksen.

Sitten menin kahvilaan, siellä oli jotain random esityksiä, joku mimmi muun muassa esitti Paramorea ja klassista musiikkia samassa setissä, ilmeisesti lähinnä sen takia että ne pystyy näyttämään kuinka laaja-alaisesti ne pystyy laulamaan.

Siitä sitten siirryin pikkuhiljaa Wild Tymesiin, lupasin Ryanille lainata Audix D6:sta jotta hän voi testata miltä se kuulostaa siellä tilassa. Näytti tykkäävän.

Day 97 – Dec 4

Mitään ihmeellistä ei tapahtunut, olin sisällä pitkälti koko viikonlopun. Ihmettelin kun täällä piti käydä tuholaismyrkyttäjät perjantaina, mutta silti mä tapoin lauantaina ehkä isoimman torakan mitä olen nähnyt. Kävin syömässä American Burger Barissa lauantaina yksin kun Marqitis teki oharit, tilasin päivän keiton ja sipulirenkaat. Kun en sitten siitä vielä täyttynyt, tilasin vielä slidersit (minihampurilaisia) ja tällä kertaa halusin kokeilla jotain erilaista jälkiruokaa ja otin sen mikä kuulosti kaikista erikoisimmalta; Deep fried vanilla cheese cake. Oli muuten aivan törkeän oksettavaa. Tuntui että tukehdun siihen rasvan määrään.

Sitten kävin vielä Jacobin ja kumppaneiden huoneessa tsekkaamassa mikä on meininki, mutta meininki oli se, että tilaisuus olisi voinut tehdä varkaan. Siellä ei ollut ketään ja ovi oli auki. Ainakin Jacob oli “erittäin tyytyväinen” kun kuuli asiasta.

Day 98 – Dec 5

Sunnuntaina söin nuudeleita kämpillä. Tänään oli tarkoitus mennä Guitar Centeriin, mutta en halunnut lähteä yksin. Yritin Facebookissa tiedustella jos joku olisi halunnut lähteä, mutta kun ketään ei kiinnostanut, niin jäi menemättä.

Marqitis soittaa meikäläiselle kun olin nukkumassa kello 21:00 että mennäänkö syömään Mickeysiin, sanoin että mennään vaan. Sitten se tulee huoneeseen, “I changed my mind”. Vittupää. 22.50 päätin vielä mennä nopeasti syömään American Burger Bariin, koska ajatus ruoasta oli edelleen päässä ja päivällä syödyt nuudelit näköjään eivät pitäneet nälkää koko iltaa.

Menin sinne läppärin kanssa ja olin sitten näköjään sulkemiseen asti siellä ravintolassa. Kahdelta palasin kämpille, jatkoin dataamista ja nukahdin joskus 5 aikaan aamulla.

Day 99 – Dec 6

Finaaliviikkoa edeltävä viikko. Tunneilla käytännössä käytiin läpi tulevaa viikkoa ja annettiin palautetta kursseista.

Maanantai. Kello herätti ihanasti alle kahden tunnin unien jälkeen 6.30 lähtien vartin välein kunnes lopulta lähdin kouluun noin 7.45. Tällä kertaa Rigging kurssilla oli oikeasti aika siisti field trip; Mentiin Peter Greenlundin toiselle työpaikalle, Wooddale churchiin. Aivan järkyttävän kokoinen mesta, vetää varmaan pari tuhatta ihmistä ja etupäässä mm. Kaksi Midaksen Legend konsolia. Nyt ymmärsin mitä Peter sanoi että jenkeissä uskonto on “big business”. Tsekkasin netistä sellasen kaverin kun Joel Osteen, kaveri tienaa about miljoonan päivässä sillä että se käy paasaamassa Jeesuksesta useammalle tuhannelle ihmisille maksullisessa tapahtumassa jonka lippujen hinnat on useampi sata dollaria. Lisäksi ne televisioidaan, ja niitä kuulemma seuraa useampi miljoona jatsojaa.

Anyways, rigattiin trussia kattoon, omalle kohdalleni osui lähinnä kaapelin vetäminen paikasta A paikkaan B. Lisäksi kun hommassa oli liian monta kokkia, niin jouduin vetämään sen kaapelin kolme kertaa uusiksi.

Sitten venailin pari tuntia ennen Mix Lab tuntia, päätin tehdä nopean miksauksen siitä finaali-biisistä ja tunnilla käytiin läpi hieman kertausta ja sitä mitä kokeeseen tulee.

Sitten käytiin Ryanin kanssa (miksi kaikkien ja niiden äitin nimi täällä on Ryan?) varaamassa studio huomiseksi, kello 20-24.

Päätettiin Jacobin kanssa lähteä käymään Guitar Centerissä ja taaskaan ei vältytty seikkailuilta. Ensin mentiin oikeeseen bussiin, sitten mentiin vahingossa bussiin joka meni etelään kun meidän piti mennä etelään. Päästiin sitten kuitenkin jotenkuten perille ja siellä Guitar Centerissä sitten vierähtikin hieman pidempi tovi, oltiin siellä “finaaliin asti”. Testailin muuten vaan kaikkea sälää ja tuli todettua että pitää hommata Mesa Dual Rectifier ja joku 5150-variaatio jossakin vaiheessa, oli sen verta hyvän kuuloisia vehkeitä. Samalla soitin ekaa kertaa SG:tä joka kuulosti edes jollakin tavalla siedettävältä.

Tipi esitteli meille joskus pedaalilautaansa ja kyselin sen toimesta sitten BBE Sonic Stomp pedaalia, mutta olivat ikävä kyllä loppu. Tyhjin käsin en kuitenkaan sieltä lähtenyt, ostin käytetyn MetalZonen 29 dollarilla, alennuksessa olleen DS1:n 37 dollarilla ja lyhyen kaapelin.

Poistuminen olikin sitten uusi seikkailu, sillä ulkona oli Jacobin mukaan “fucking cold”, omasta mielestäni siellä oli suunnilleen t-paitakeli (joku -5°C ja tuulen kanssa -15°C). Saatiin kyyti bussipysäkille GC myyjältä joka pitkälti näytti punapartaiselta raiskaajalta. Sitten tajuttiin että me ollaan vittu väärässä paikassa, lähdettiin sitten kävelemään sillalle ja hogattiin että ollaan TAAS väärässä paikassa, käveltiin takaisin sinne bussipysäkille. Jacobilla alkoi tulemaan kylmä vaikka sillä oli enemmän vaatetta päällä kun mulla (mulla tosin on tämä vararavinto tässä ympärillä lämmittämässä). Siinä oli sitten bensa-asema josta käytiin kysymässä neuvoa, ne oli ihan pihalla ja neuvoivat vieläpä kaiken lisäksi meidät väärälle bussipysäkille. Päästiin kuitenkin ehjänä perille. Homman piti olla yksinkertainen “mennää Guitar Centeriin ja takaisin, matkoihin ei pitäisi mennä 2 tuntia pidempään”. Olisikohan taas mennyt joku 4-5 tuntia.

Day 100 – Dec 7

Vietin koko päivän kotosalla, koska unohdin laittaa herätyksen päälle ja nukuin pommiin ja missasin Musical Acoustics kurssin. En mennyt siis kouluun lainkaan. Saatiin “Take home” osio kokeesta sähköpostiin, 9 sivua ihan hirveetä paskaa. Opettaja näköjään jotain mulkkuilee, sillä se kirjoitti siihen että jos on jotain kysyttävää niin kirjoittakaa siitä hänelle. Ei ole vastaillut sähköpostiin ainakaan vielä torstaihin mennessä. Eikä sinänsä kyllä ihan rehellisesti kiinnostakaan vaikka hylätty napsahtaisi.

Illalla sitten menin studioon joka oltiin varattu. Siinä ensin aulassa bounssailin tiedostoja kun koulun koneilla ei ole Slaten Triggeriä, keskusteltiin sitten Ryanin kanssa pitkät pätkät ja vertailtiin meidän kulttuurien ja koulujen eroja. Nyt se biisi “Dog Town Hustle” soi mun päässä. Kuulostaa hieman Apollo 440:ltä.

Day 101 – Dec 8

Aamun Sound System Design tunneilla kasailtiin taas räkkiä, kolvailtiin ja vietiin räkki takaisin. Mix Theory, Daw Editing ja Studio Maintenance tunneilla käytiin läpi tulevaa finaaliviikkoa. Opin tänään studio maintenance tunnilla kuitenkin jotain uutta; Kokaiini on kuulemma todella syövyttävää ainetta piirilevyille yms.

Day 102 – Dec 9

Aamun tunnit oli taas aika turhat. Raijattiin romua kattoon, vaihdeltiin lamppuja ja tuli taas kerran todettua että katon rajassa hengailevan tytön pyllyä on kiva tuijottaa sillä verukkeella että seuraa ettei se tipu sieltä.

Chopper taas hieman jauhoi Recording Theory tunneilla omiaan. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa ylös jotakin niistä, kun sillä oli jotain ihan outoja juttuja joita se opetti kuten. mitä soundieroa rummun “bearing edgen” muoto tekee. Huvittavinta oli että meidän Recording Lab opettaja ei tiennyt vastausta niihin, vaikka hän on rumpali. Omasta mielestäni se kuitenkin tekee huomattavasti vähemmän soundieroa kuin rumpukalvo tai soittaja.

Recording Labissa käytiin myös finaaliasioita läpi ja sitten lopun luppoajalla nopeasti tsekattiin miten SSL konsolin automaatio toimii. FYI: Siinä on näköjään ensin write mode, sen jälkeen defaulttina latch mode ja sen kun painoi jotain nappia niin se menee touch modeen.

AES tunnilla käytiin tutustumassa Rob Schlettin masterointipajaan, aika turha käynti imo. Sitten sen jälkeen siirryin vapaa-ajalla Station 4:n jossa oli koulun “ensemblet” eli “coverbändit” esiintymässä. Missasin Iron Maiden coverbändin, mutta näin ska-, Kamelot- ja metalli-ryhmät. Ainakin itteäni hävettäisi vetää yhtä huonosti kun se metalliryhmä, varsinkin kun ne maksaa 25 tuhatta vuodessa.

Samalla tuli opittua että Jenkkien Minttu-viinan korvike on Peppermint Schnapps. Minttu + Cola = Mennen. Try it out. Vähän niinkun suuvettä/hammastahnaa vetäisi.

Pääsin kämpille ja huomasin että kynsivallintulehdus on taas tosiasia. Dislike.

Day 103-105 – Dec 10-12

Viikonloppu. Artist & Industryssa oli taas jazzia.

Ulkona oli tullut ihan vitusti lunta ja koulu suljettiin sen takia. Ainakin Toni (nainen) joka on mun kanssa Musical Acoustics kurssilla oli asiasta varsin vittuuntunut kun näin hänet baarissa, koska hänellä oli sovittua tekemistä koululla noin 14 tunnin verran. Sovittiin että mentäisiin porukalla maanantaina kirjastoon tekemään sitä Musical Acoustics tenttiä. Mutta muuten vietin koko viikonlopun sisällä. Söin American Burger Barissa kolme kertaa.

105 päivää takana, 5 edessä. Kohta kotiin. Pitäsköhän pikkuhiljaa tehdä noi Suomesta saadut “mitä aiot tehdä ennen vaihtoa” -moodletehtävät. Kiinnostaa kun kiviä.



Seuraava >>

Ei kommentteja: