lauantai 24. elokuuta 2013

Aug 21 – First full day


Ekat torakatkin näin vasta toisena päivänä shampoopullon takana kylpyhuoneessa, keittiössä ja tietokonepöydän vieressä. Ovat onneksi pieniä. Heräsin ekan kerran noin kello kolme, mutta jatkoin siinä sitten nukkumista että saisin edes jotain tolkkua tähän unirytmiin. Aamu kuitenkin meni rehellisesti sanottuna nukkuessa ja tietokoneen ääressä – lähinnä Google Mapsissa ja Facebookissa. Nousin sängystä noin kello 10 tai 11.

Tytöt jotain siinä buukkailivat lentoja St. Louisiin ja bussireissua Washingtoniin aamupäivästä, itse kävin hieman pyörimässä tässä lähikortteleissa kattomassa mikä on meininki ja että ylipäätään näin mitä täällä on. Ulkona oli mukavan lämmin Löysin ainakin yhden kitarakaupan (oli sen verran ”boutique” henkinen että veikkaan että hinnatkin ovat sitä luokkaa). Kävin samalla Rite-Aid pharmacyssa ostamassa proteiinipatukan, partavaahtoa, suuvettä ja matka-käsidesin, koska tämä kosteus on aivan perseestä. Ostin samalla vahingossa itseasiassa kaksi eri suuvettä kun olin hieman nollat taulussa – Listerinen ja Rite-Aidin omaa merkkiä olevan tuotteen. Eipä tuo haittaa, sillä voipahan sen sitten ottaa mukaan lentokoneeseen. Sitten kävin ostamassa näihin kämpän avaimiin avainlenkin että saan kiinnitettyä ne housuihini koska vahingossa otin varalenkkini pois laukusta Helsingissä laukkua pakatessa. Kun avainlenkkiä on käyttänyt nyt kohta 20 vuotta omassa avainnipussaan, niin ei enää oikein osaa olla ilman. Kolme kauppaa piti käydä läpi ennen kuin löysin niitä sitten loppujen lopuksi rautakaupasta. Pari dollaria maksoi, taidan jättää sen tuohon avainnipuun.

Siinä sitten kävin viemässä kamat kämpille ja huomasin peilistä että olin aivan punainen naamasta kun tulin sisään, vaikka en ollut ulkona kuin ehkä tunnin ja lopun ajan sisällä. Pitää varmaan jotain aurinkovoidetta käydä ostamassa. Söin siinä sitten jääkaapissa olleet kiiwit ja ostamassa vesimelonin ja appelsiinimehua. Illalla mun sitten piti tavata Bill Cammack, mutta koska Pensado's Place (viikottainen miksaus-aiheinen ohjelma, http://www.pensadosplace.tv/) aloitti myöhässä normaalista, niin siirsimme tapaamisen huomiselle.

Siinä sitten kuitenkin menin Chimaran keikalle (lämppärinä Dark Sermon, Browning ja Threat Signal) jonne mun piti mennä Oskarin kanssa. Liput oli Suomen meiningeistä poiketen halvempia ovelta kuin ennakkoon – Ennakko oli 29 dollaria, ovelta 22 dollaria. Siinä sitten turvatarkastuksessa taputtelivat ovella ja ihmettelivät että mikäs helvetti toi on, sanoin että ne oli mun avaimet. Päästivät sitten kuitenkin sisään ilman että katsoivat sen tarkemmin. Dark Sermon ja Browning oli aivan hirveetä paskaa, Threat Signal oli ihan ok ja Chimaira aikamoinen pettymys. Dark Sermon kun aloitti niin kitarasoundi oli niin vihlova, että oli pakko mennä vessaan tekemään itselleen syljestä ja vessapaperista hätävara-korvatulpat. Muilla bändeillä tätä ongelmaa ei ollut, mutta pidin ne tulpat silti päässä loppukonsertin. Browning oli sen kuuloinen bändi että siinä oli kaikkine saksalaisine eurotekno syntikkoineen ihan potentiaalia, mutta jumalauta kun kitara-rummut-vokaaliosasto oli aivan todella tylsää kamaa eikä biisejä erottanut mitenkään toisistaan. Treat Signal oli ihan ok, mutta jossakin setin puolessa välissä tulemaan aivan törkeän kova päänsärky siitä kun ei ole oikein muistanut syödä mitään, joten en oikein pystynyt nauttimaan loppukonsertista. Chimairan uusi tyyli ei oikein ole mun juttu, sillä uusimmat kolme levyä oli suoraan sanottuna aivan hirveätä paskaa. Oikeastaan kun lähden miettimään että eipä niillä ole kun se yks hyvä levy, eli The Impossibility of Reason, ja omaksi onnekseni ne soitti sieltä aika hyvän määrän biisejä. Lisäksi Hunter siinä ”encoren” aikana soitti hieman lyhyitä pätkiä eri biiseistä aloittaen kuitenkin Metallica ”Sad But True” biisillä. Hassu veto.

Keikan päätyttyä huomasin että New Yorkissa on pitkälti täydellinen sää noin kello 23:00-00:00. Ei liian kylmä, ei liian kuuma, sopivan kostea ja autoja aivan todella paljon vähemmän. Sori mutsi. Kävin lataamasta Subwaysta hieman ruokaa naamaan, siitä takaisin talliin, suihkuun ja nukkumaan.

Ei kommentteja: