keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Matkapäiväkirja - Mexico 2018 - Päivä 15: Mennään kotiin

Massiivinen aamupala. Kaikki ylimääräinen ruoka syötiin. Ähky. Levitin lopun jugurtin Miian selkään.  Suihku. Loppujen matkatavaroiden pakkaaminen ja päätös siitä mitä jättää tänne. Itse jätin rikkinäiset farkut ja lähes puhkikuluneet tennarit, pyyhkeet ja aurinkorasvat. Avainten luovutus ja palautelomakkeen täyttö, meillä loppui miinuspisteiden kohdalla tila kesken.

Matkalaukku painoi 28.5kg ja ulkona on tuhottoman kuuma. Matkalla bussiasemalle kävimme vielä syömässä kaikki 10 erilaista tacoa Las Quekasissa, $150. Siellä oli muutama todella hyvä, mutta 60% oli aika mitäänsanomattomia.

Bussiasemalle. Bussi lähti klo 13:00 lentoasemalle, joten odotimme sitä noin kolme varttia ihan viileässä ilmastoidussa kopissa. Huomasin että täällä Meksikossa monilla on raskaita kantamuksia varten töissä alaselkätuki-liivit. Voisi olla Suomessakin. Hypättiin bussiin ja tietenkin me mentiin väärään terminaaliin, koska TUIn lapuissa ei lukenut minne pitää mennä. Jäimme nelosessa ja kakkoseen piti mennä. Onneksi terminaalien välillä pääse ilmaiseksi shuttle bussilla oikeaan terminaaliin.

Pääsimme oikeaan terminaaliin, vaatteiden vaihto vessassa. Jalkani olivat edelleen liian turvonneet, joten päätin mennä koko lennon sandaaleilla. Farkut jalkaan, vyö laukkuun ja huppari käteen. Check in ilman ongelmia, panikoimme että mihin se meidän saamamme maahantuloilmoituslappuni oli kadonnut, mutta koska Miialtakin oli se kadonnut niin päättelimme että se täti otti sen Check-Inin yhteydessä.

Kävelemme turvatarkastusta päin ja kyy alkoi kasvamaan otsassa. Jouduttiin juomaan kaikki mehut (100ml raja, purkit 125ml), minä käyn vielä vessassa ennen turvatarkastusta.

Mentiin portillemme, Miia käy ostamassa viimeisillä pesoillamme juotavaa, mutta hänen ostoksensa jäi ostokset 1 pesosta kiinni. Miia kuitenkin sai pummittua sen joltakin suomalaiselta. Saan varmasti kuulla hautaan asti siitä kuinka se 4 pesosta vääntäminen voi välillä olla siitä 1 pesosta kiinni. (Välihuomautus: Ei ole - se olisi ollut vain jonkun muun tipeistä pois)

Astuimme koneeseen, ei edes tarkistanut passia. Ei paljoa kiinnosta. Olimme 2 riviä toisistamme. Lentokone tankkaa, joten lähtö viivästyy noin 20 min. Kaikki viihdesisältö aluksi maksullista 7€ per elokuva (wtf!), joku mokasi. Sitten toimi kun noin 40 matkustajaa huomautti asiasta. Ok lentokoneruoka, rohmusin joka kerta leipää kun menivät ohi. Söin siis noin 4-6 sämpylää, lopetin laskemisen. olin katsomassa ensimmäistä elokuvaa ja näyttö jäätyi kesken leffan. Jouduin pyytämään henkilökuntaa apuun. Muuten aika peruslento, katsoin 4 elokuvaa, söin, join kahvia, kävin vessassa, juttelin välillä Miialle kun se ei nukkunut. Itse taasen en koskaan saa nukuttua lennoilla ellen ole todella väsynyt.

Päästiin Helsinki-Vantaalle, puhelin päälle, Sebastian pisti viestiä että voi tulla hakemaan meidät. Mahtavaa. Ulos koneesta, passi ja naama skannataan, päästään maahan. Kengät jalkaan, laukku hihnalta, viestiä Seballe että tuu hakemaan. Ulkona oli noin 25 astetta kylmempi kuin Meksikossa, mutta plussakeli. Pääsen kotiin ja otan 8 tunnin päikkärit. Huomenna töihin.


Päivän kävelysaldo: 7,9km

Ei kommentteja: